Žádné produkty
Upozornění:
Do dárkového balení lze zabalit pouze jeden dárek.
Nabízíme stylová dárková balení a přání v různém provedení.
Vybrat siBankovním převodem | zdarma |
Platební kartou | zdarma |
Dobírka | 30 Kč |
Zásilkovna | 45 Kč |
Kurýrní služba - DPD | 85 Kč |
ČP - Balík do ruky | 115 Kč |
ČP - Balík na poštu | 105 Kč |
ČP - Balík do Balíkovny | 65 Kč |
Osobní odběr Shipmall (Týniště nad Orlicí) |
zdarma |
Prohlédnuté produkty
Někdo to rád ostré. Pokud si vaši prarodiče pochutnají na pálivějších pokrmech, můžete jim udělat radost dárkovým balením mashů s chilli. O co se jedná? Mashe jsou chilli marinády naplněny do malých lahviček a sada obsahuje 9 ochutnávek pro milovníky ostřejších lahůdek. Tento dárek ocení každý fajnšmekr. Můžete jím potěšit oba prarodiče a dopřát jim zajímavý gurmánský zážitek. Navíc chilli je zdravé a posiluje imunitu. Nechte se inspirovat.
Skladem
749 Kč
Mashe jsou naplněny do malých 40 ml lahviček a zabaleny v krásné dárkové krabičce včetně brožury, která obsahuje popis jednotlivých odrůd a informaci o pálivosti.
Seznamte se s nejpálivější papričkou na světě. Do Guinessovy knihy rekordů byla zapsána v roce 2013 a dosahuje pálivosti až 2 200 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Carolina reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou v roce 2012 vypěstoval Ed Currie ve městě Rock Hill v jižní Karolíně pod původním označením HP22B. Tento hybrid vznikl křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera. |
Trinidad Scorpion Moruga mash 40 ml Chilli paprička pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense. Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Nicméně Guinnessova kniha rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě nepotvrdila. |
Naga Bhut Jolokia prášek mash 40 ml Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU. Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli). |
Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). |
Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Scotch Bonnet je ovšem sladší. |
Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. |
Aji Amarillo je jedna z nejstarších odrůd v peruánských Andách a byla zde pěstována již od roku 2500 před naším letopočtem. Rostliny patří do rodu Capsicum baccatum, jsou trvalé a při vhodných podmínkách mohou vyrůst až do výšky 2 metrů. Sušené plody Aji Amarillo jsou známé jako Aji Mirasol. Dosahují délky cca 10 cm a šířky 4 cm. Mají mírnou pálivost a aromatickou ovocnou chuť. |
Chipotle nebo také Chilpotle je výraz pocházející z jazyka nahuatl a znamená uzená chilli paprička. Sušená a uzená paprička Jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních, jež jí jsou inspirovány, jako je například Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu. |
Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). |